Rozvoj participativních forem řízení v podmínkách přechodu k novému typu hospodářského mechanismu. - Brzica, Daneš
Formálna a neformálna štruktúra pracovného kolektívu. Participačný model - kombinácia štyroch základných modelov podnikového riadenia: súkromného, byrokratického, korporačného a samosprávneho. Protirečivosť participatívnej formy riadenia.