O vzniku a zániku organizací. Jak vznikají hierarchie? Proč zanikají? - Zelený, Milan
Vysvetlenie vzniku spontánneho spoločenského usporiadania, vzniku hierarchických štruktúr. Znázornenie toho, ako deľba práce vyžaduje koordinačné agendy, ktoré sú usporiadané do koordinačnej hierarchie a ako narastanie rozsahu koordinačnej hierarchie vedie k rýchlemu zvyšovaniu nákladov. Proces premeny námezdnej práce na tvorivú vyžaduje premenu tradičného mechanizmu koordinácie na samostatne sa koordinujúci systém (samoriadenie).