Dvě koncepce současného systému účetnictví hospodářských organizací. - Schiffer, V.
Charakteristika novej účtovnej osnovy pre hospodárske organizácie a smerníc k účtovnej osnove pre hospodárske organizácie, vydanej federálnym ministerstvom financií 15. septembra 1989. Účtovná osnova pre základné účtovníctvo. Dve varianty (koncepcie) vedenia vnútropodnikového účtovníctva - príklady. Charakteristika schém účtovania. Charakteristické znaky účtovníctva vedeného podľa variantu I a II. Poznatky z porovnania obidvoch variantov.