Novaja technologija i vnešnij rynok. - Lavrov, S.
Pomalé zavádzanie nových technológií do výrobnej praxe ZSSR a jej nízka inovačná schopnosť. Rast samostatnosti podnikov v krajinách RVHP a problémy financovania technologických projektov. Potreba zdokonalenia právnych noriem a finančnej praxe. Úlohy nových foriem organizácie zahraničnej ekonomickej činnosti.