Umweltfreundlich = ekologicky příznivý. Označování výrobků neohrožujících životní prostředí. - Bretschneider, B.
Charakteristika systémov označovania ekologicky vhodných výrobkov v štátoch s vysokou úrovňou starostlivosti o životné prostredie. Charakteristika hlavných cieľov týchto systémov. Popis najdokonalejšie prepracovaného systému ekologicky priaznivých výrobkov v SRN. Označovanie výrobkov v Kanade, Japonsku a severských štátoch. Základné podmienky pre úspešnosť systémov.