Inovace v přechodu k tržní ekonomice (na příkladu biotechnologií). - Petružela, L.
Ak podniky nenájdu rýchlo svoju alternatívu rozvoja, v inovačnom správaní dôjde k brzdeniu ekonomickej reformy. Platí to osobitne pre zaostávanie v biotechnike, ktorá je významným rozvojovým faktorom. Imitácie vyspelejších vzorov inovačného správania v oblasti biotechniky v špecifických podmienkach prechodu ČSFR k trhovej ekonomike. Prekonanie zaostávania čs. biotechniky za biotechnologickým rozvojom vo svete.