Technické inovace a jejich řešení. - Tondl, L.
Od polovice 30. rokov, kedy J. Schumpeter zaviedol pojem inovácia (a osobitne technická inovácia), sa diskutuje o tom, ako technická inovácia, technické zmeny, ovplyvnia priemyselný a obchodný život. Článok je príspevkom k problematike technických alebo projektových potrieb, k úlohe hodnotových štruktúr pri uvažovaní o inovačných programoch a koncepciách, analyzuje tvorbu zámeru alebo zadania technickej zmeny a úlohu primárnych technických rozhodnutí.