Dlhodobé normatívy - základ hospodárskeho mechanizmu zabezpečujúci vybilancovaný rozvoj ekonomiky. - Laučík, Zdenko
Komparatívna analýza čs. a sovietskej teórie a praxe na prezentáciu možností využitia dlhodobých normatívov ako základu pre hospodársky mechanizmus, zabezpečujúci vybilancovaný rozvoj ekonomiky intenzívneho typu. Skúmanie efektívnosti využívania dlhodobých normatívov, plánovanie reprodukčnej a technologickej štruktúry výrobných prostriedkov.