Rozvoj osobnosti: schopnost dosáhnout úspěchu. - Harveyová, Ch
Základné rysy rozvoja osobnosti: pestovanie odhodlania. Dosiahnutie úspechu vyplýva z odhodlania ľudí, že nič nie je nemožné a pochybnosti je potrebné odložiť bokom. Potreba prekonania strachu pred neúspechom privádza ľudí k dosiahnutiu svojho cieľa. Predpokladom podnikavosti a úspechu v podnikaní je viera a odhodlanie v prekonanie prekážok.