Izmedžu demokratije i nacionalizma. - Pribičevic, O.
Situácia v strednej a východnej Európe po páde komunistických režimov. Staré národnostné spory, prejavy nacionalizmu - to je iba jeden jav, dokazujúci, že cesta od socializmu ku kapitalizmu nebude nikde jednoduchá. Mimoriadne nebezpečie predstavuje výbuch národnostných problémov v Sovietskom zväze. Komunisti stratili svoje šance definitívne - ľudia sa boja i sociálnej demokracie.