Současné problémy a nové koncepce sociálních politik. - Kociánová, H.
Vývoj štátnych sociálnych politík v hlavných oblastiach ekonomicky vyspelých krajín. Údaje o podiele štátnych výdajov na sociálne účely na hrubom domácom produkte. Kritika nediferencovanej sociálnej ochrany obyvateľstva (poskytovanie sociálnych dávok zdravým obyvateľom v produktívnom veku a starým a zdravotne postihnutým).