Eastern Europe and the future of world communism. - Wiatr, J.J
Rôznosť vo vývoji krajín východnej Európy a krajín Ázie vedených komunistickými stranami. Zmeny vo východnej Európe sa považujú za ireverzibilné, kým v ázijských komunistických krajinách najmä v ČĽR a Severnej Kórei sa predpokladajú ekonomické zmeny bez rozrušenia politického systému.