Republic of Korea-USSR relations. Psychological choices and political challenges. - Pleshakov, C.V
Rozdielnosti v mentalite a prístupoch medzi Západnou a Východnou kultúrou. Dôsledky týchto rozdielov pri utváraní historických vzťahov v trojuholníku ZSSR-Čína-Kórea. Charakter týchto vzťahov za Stalina a v podmienkach perestrojky. Súčasné cesty k stabilizácii vzťahov ZSSR k obom kórejským republikám.