Profesor Josef Macek. Z vědeckého života. - Habr, J.
Josef Macek, profesor národného hospodárstva na Vysokej škole obchodnej v Prahe patril v 20.-40. rokoch k výrazným osobnostiam politického, ekonomického a sociálno-vedeckého života v ČSR. Prehľad jeho pedagogickej a vedeckej činnosti, prínosov pre čs. ekonomickú vedu. Jeho činnosť ako politika a publicistu.