Referat učebnika P. Samuelsona i V. Nordchausa "Ekonomiks".
Kapitola 39. Protekcionistické tarify, kvóty a slobodný obchod. Kapitola 40. Valutové kurzy a medzinárodný finančný systém: Mechanizmus valutových operácií a medzinárodný obchod. Makroekonomika otvorenej ekonomiky. Rozpad a prestavba medzinárodného systému. Aktuálne medzinárodné ekonomické problémy. Záver.