Homogenizacija interesa i ekonomska unija. - Tomaš, R.
Teoreticky o podmienkach a možnostiach hľadania spoločných záujmov jednotlivých skupín obyvateľstva v určitom štáte. Socialistická spoločnosť túži po "totálnej harmónii" - to je však utópia. Juhoslávia mala od svojho vzniku v r. 1918 vždy akéhosi "zjednocovateľa", čo v skutočnosti bránilo konštituovať skutočné spoločné záujmy - najmä ekonomické.