Jaké jsou rozhodující předpoklady tržního hospodářství? - Štrup, I.
Definíciu trhu a jeho fungovania podľa amerického profesora Samuelsona. Vzájomné väzby medzi ponukou a dopytom. Rozhodujúce predpoklady fungovania trhového mechanizmu. Charakteristika základných pojmov. Analýza neúspechu ekonomických reforiem vo východnej Európe. Tvorba hybridných hospodárskych systémov.