Současná vědeckotechnická politika vyspělých zemí ve světle moderní teorie inovačního procesu. - Čapek, A.
Inovačná činnosť v evolučnej ekonomickej teórii. Prisvojenie výsledkov technického úsilia. Úloha štátu v oblasti inovačného procesu. Priority a nástroje štátnej vedeckotechnickej politiky. Medzinárodná koordinácia a integrácia vedeckotechnických potenciálov v oblasti inovačnej činnosti.