Bilanzpolitik. - Neumann, Helmut
Dôležitými nástrojmi realizácie cieľov bilančnej politiky sú hodnotenie podniku a jeho rezervného fondu. Medzi vybrané komplexy bilančnej politiky patria: minimalizácia daní, politika rozdeľovania. Pri rezervnom fonde dochádza k jeho nasadeniu v prípade nepriaznivej obchodnej situácie.