Osnovne naznake za razvitak sustava motivacije za rad u suvremenim poduzecima - Bahtijarevič-Šiber, F.
Autorka kladie dôraz na hmotné formy odmeňovania, ktoré sú základným predpokladom motivácie pracovníka. Predovšetkým tvorivá práca si vyžaduje vypracovať komplexnú motivačnú sústavu, v ktorej hrajú nezastupiteľnú úlohu mnohé nehmotné formy odmeňovania za dobre vykonanú prácu. Východiskom pre vypracovanie môžu byť ciele, ktoré chce podnik dosiahnuť.