Kindererziehung und Erwerbsarbeit - marktwirtschaftliche Möglichkeiten einer erziehungsfreundlichen Erwerbsarbeit in Deutschland.
Štruktúry zárobkovej činnosti žien v NDR a SRN a sociálno-politické pravidlá. Regulácia zárobkovej činnosti a výchovy detí v NDR. Porovnanie so švédskym modelom zamestnanosti žien. Prechodné formy riešenia problému na súčasnom území NDR po uzatvorení zjednocovacej nemecko-nemeckej zmluvy.