Rad kao odrednica. - Bicanic, I.
Základnou podmienkou prechodu na trhové hospodárstvo v Juhoslávii je využitie pracovných síl. Bez trhu práce to nie je možné. V štátnom sektore si robotníci odvykli pracovať a vedúci pracovníci podnikať. Mzdové rovnostárstvo je vážnou prekážkou fungovania trhu práce. Schopnosť podnikať je podmienená vrodeným talentom.