<The> Howard G. Roepke lecture in economic geography modeling the capitalist space economy: bringing society and space back. - Sheppard, E.
Uvádzajú sa logické základy marxistického modelu kapitalistickej priestorovej ekonomiky za použitia matematických modelov. Rovnovážna geografia výroby v dôsledku úplnej kapitalistickej konkurencie ukazuje však pri analýze inherentné rovnováhu porušujúce procesy a konfliktnú povahu kapitalistickej priestorovej ekonomiky. Kritika pozícií neoklasicistov.