Územní systémy ekologické stability v územním plánování. - Míchal, I.
Hľadanie optimálnej miery destabilizácie krajiny v dôsledku využívania pôdy. Základné pojmy systému - biocentrum, biokoridor, kostra ekologickej stability. Členenie územných systémov ekologickej stability podľa významu ich skladobných prvkov. Možnosti uplatňovania princípov ekologickej stabilizácie krajiny v nástrojoch územného plánovania. Vzájomné väzby rôznych úrovní územných systémov ekologickej stability.