Ot monopolizma - k effektivnomu mnogoobraziju chozjajstvovanija na zemle. - Suslov, I.
Priznanie rôznych foriem vlastníctva a spôsobov hospodárenia prijatím zákonov o vlastníctve a o pôde. Finančný aspekt pôdnych vzťahov. Rezervy v potenciálnych možnostiach kolchoznej formy hospodárenia. Kolektívny záujem ako materiálny základ samorozvoja a samosprávy v kolektíve.