Tiha nacionalizacija. - Dumezic, T.
Štátne podniky v Juhoslávii (ako všade) sú neefektívne. Súčasná "privatizácia" vracia hospodárstvo tam, kde bolo pred 30. rokmi. Štát sa vlastníctva nevzdáva - ruší sa iba samospráva, posilňuje sa štátna kontrola, vznikajú nové inštitúcie, ktoré by mali zabezpečiť zvýšenie efektívnosti. Robotníci podiely kupovať nemôžu, lebo nemajú komu zaplatiť.