Grundlegende Umgestaltung der Finanzordnung. - Gurtz, Johannes
Zjednocovacia zmluva medzi NDR a SRN predpokladá ako základ úplné prevzatie západonemeckej finančnej ústavy. Vo východných oblastiach krajiny vstúpi do platnosti rozpočtové právo SRN. V základnom zákone SRN sú ustanovené federatívne usporiadanie štátu a komunálna samospráva.