Musterentwurf zum Gemeindefinanzierungsgesetz.
Vzorový návrh "Zákona na úpravu odvodov krajiny do rozpočtu obcí a krajov" má odporúčajúci charakter. Tieto vzorové pravidlá vznikli v úzkej spolupráci s ministerstvami financií a špičkovými zväzmi v SRN. Pri tvorbe návrhu sa vychádzalo zo zjednocovacej zmluvy o finančnej ústave.