Je záporná důchodová daň řešením? - Vostatek, Jaroslav
Jednotný príspevok 140 Kčs mesačne poskytovaný všetkým občanom ako kompenzácia zvýšenia cien potravín predstavuje zápornú dôchodkovú daň z hlavy. Analýza malej účinnosti tejto dane a názor, že v dohľadnej dobe by sa mal tento štátny vyrovnávací príspevok zrušiť v nadväznosti na nový model sociálnych dávok.