Zdaňování ekologicky závadných výrobků. - Sladovník, K.
Ekonomické dôsledky ekologickej škodlivosti výrobkov. Zdanenie ekologicky závadných výrobkov spotrebnou daňou ako typ nepriameho zdanenia. Konštrukcia spotrebnej ekologickej dane. Východiskové princípy konkrétnej finančnej ekologickej politiky vo vzťahu k ekologicky závadným výrobkom.