Byt' li chozrasčotu v social'noj sfere? - Mil'ner, G.
Prechod ekonomiky na trhové základy vyžaduje rozpracovať základné princípy použitia chozrasčotu i v odvetviach sociálnej infraštruktúry, rešpektujúc pri tom osobitosti jednotlivých druhov sociálnych služieb. Rozdelenie zariadení sociálnej sféry do troch skupín podľa toho, do akej miery sa v nich dajú uplatniť princípy chozrasčotu. Predpoklady prevedenia organizácií sociálnej sféry na plný, alebo čiastkový chozrasčot.