Obrazuvane i izpolzvane na socialnite parični sredstva v trudovite kolektivi. - Šopov, G.
Skúmanie tvorby a využitia decentralizovaných peňažných prostriedkov určených pre sociálne účely, osobitne fondu sociálno-kultúrnych potrieb. Názor na vyčlenenie decentralizovaných prostriedkov sociálneho určenia v jednom, alebo viacerých peňažných fondoch, na štruktúru sociálnych nákladov, na povinnosti spoločnosti a pracovných kolektívov v sociálnej oblasti atď.