Konversija na valuten dalg v kapital. - Todorova, M.
Medzi finančnými inováciami, zameranými na uľahčenie dlhového zaťaženia, osobitné miesto patrí operáciam "swap". Pokus kritickej analýzy týchto operácií z dvoch hľadísk: ako prostriedku zmenšenia dlhového zaťaženia a ako nástroja finančného rozvoja. Zhodnotenie predností a nedostatkov rôznych schém konverzie na základe operácií "swap" a makroekonomického efektu týchto operácií na infláciu, valutový kurz, rozpočtovú politiku a pod.