O bankovskom nadzore v stranach s rynočnoj orientaciej. - Mjuller, Ch.J
Bankovníctvo a základné technické otázky bankového dozoru. Finančné, právne, ekonomické a administratívne väzby ako prvky infraštruktúry bankového dozoru. Organizácia bankového dozoru. Vydávanie licencií na bankovú činnosť. Dozor nad fungovaním bánk (previerky výkazov, revízie na mieste, pomer medzi kapitálom a aktívami, nebezpečie vysokých úverov, likvidita, úrokové riziká, poistenie depozít). Medzinárodná spolupráca.