K voprosu o tovarnoj prirode deneg. - Sivul'skij, N.I
Teoretické a metodologické problémy podstaty peňazí v socialistickej spoločnosti. Paradoxy Marxovej teórie peňazí (zlato ako peňažný tovar). Peniaze ako všeobecný tovar. Všeobecné princípy formovania hodnoty peňazí ako všeobecného tovaru. Zlato v úlohe peňazí.