Marxova teorija deneg i sovremennoje bumažnodenežnoje obraščenije. - Reznikov, L.
Charakteristika názorov na ekonomickú funkciu zlata v súčasných podmienkach. Hlavné momenty Marxovej teórie peňazí, majúce metodologicky význam pre vedecké určenie monetárnych možností zlata v súčasnej etape kapitalistického rozvoja. Podstata súčasných papierových peňazí ako principiálne novej formy peňazí a vzťahu papierových peňazí a inflácie.