Problemy deneg i denežnogo obraščenija. - Kosoj, A.M
Nástroje a cesty upevnenia peňažného obehu v súčasnosti a perspektíve. Problém zachovania hodnotovej podstaty peňazí. Problém zlata v úlohe všeobecného ekvivalentu. Úver ako forma hodnoty a osobitný tovar. Úverové peniaze. Cena a hodnota tovaru. Inflácia, jej príčiny a znaky. Problémy reformy peňažného obehu (možnosti používania špeciálnych peňazí).