Produktivita, parita kupní síly a kurs měny. - Pick, Miloš
Názor, že vymeniteľnosť meny umožňujúca uplatnenie komparatívnych výhod je dosiahnuteľná len na základe zblíženia jej kurzu s paritou jej kúpnej sily pri vymeniteľnosti tovaru a služieb a nie naopak. Rozvíjanie Turkovho názoru (O. Turek: Otázky kursu volají po diskusi, HN č. 10/1990) na základe skúmania "nožníc" medzi kurzom a paritou kúpnej sily a faktorov ovplyvňujúcich tieto "nožnice".