Hypotheses de profit permanent et d`anticipations rationnelles: Une nouvelle modélisation des politiques de versement des dividendes. - Malécot, J.-F
Formy použitia dividend ako základu pre rozdelenie príjmov, určených vlastníkom podniku. Podstata vzájomného pôsobenia dividend a finančných príjmov. Ekonomická interpretácia výšky dividend ako disponibilnej masy finančných prostriedkov pri zachovaní rentabilnej úrovne podniku. Vplyv realizácie investičného programu podniku na výšku splátok z dividend.