Razvitak financijskog tržišta u Jugoslaviji - Jurkovič, L.
Autorka poukazuje na veľmi malý objem transakcií na juhoslovanskom kapitálovom trhu. Hlavnou príčinou je nevyriešený problém vlastníctva štátneho kapitálu. Do r. 1995 sa musí Juhoslávia prispôsobiť situácii v EHS a rozvinúť všetky formy a zložky finančného trhu. Jednou z podmienok je existencia a fungovanie príslušných finančných inštitúcií.