Předpoklady a podmínky pro obnovu úlohy směnečného úvěru v průběhu ekonomické reformy. - Daněček, J.
Význam realizácie úverových a platobných vzťahov pomocou zmenkového úveru a význam zmenky v trhových ekonomikách. Tovarovo-peňažné vzťahy medzi dodávateľmi a odberateľmi ako východiská poskytovania a čerpania zmenkového úveru. Vzťahy medzi podnikmi. Vzťahy podnikov k bankám a v rámci bankového sektoru. Možnosti využívania zmenkového devízového úveru pri platobných vzťahoch so zahraničím.