Ekonomika JUAR i SSSR - neožidannyje paralleli. - Ivanov, K.
Pri porovnávaní ekonomiky JAR (nazývanej rasistickým režimom) a ZSSR (krajina rozvinutého socializmu) sa ukazuje mnoho rovnakých čęt v obsahu i vo výsledkoch procesov hospodárskeho života. Charakteristika rovnakých mechanizmov regulovania ekonomiky a rovnakých problémov sociálno-ekonomického rozvoja v uvedených dvoch nedemokratických totalitných režimoch.