Jenom obchod, nebo (někdy) politická priorita? - Lavička, V.
Základná orientácia ČSFR, Maďarska a Poľska na spojenie s Európskymi spoločenstvami. Jednou z hlavných podmienok pre vstup do ES je trhové hospodárstvo. Otázka dostatku kapitálu potrebného pre obnovu hospodárstva vo východoeurópskych štátoch. Možnosti poskytnutia Východu oficiálnej finančnej pomoci zo strany najväčších západných štátov.