19 tezí k hospodářské obnově Československa. - Zelený, Milan
Západné systémy voľného trhu prekonávajú v súčasnej dobe hlboké a rýchle zmeny, ktoré treba zvážiť pri prechode ČSFR k trhovému hospodárstvu. Rozsah oddelenia vlastníkov od zamestnancov sa sústavne zmenšuje, zamestnanec sa stáva spoluvlastníkom a opačne. ČSFR má šancu prejsť k sústave hospodárskeho spoluvlastníctva a spoločensko-politického účastníctva.