Ekonomická reforma: Problémy a riziká. - Okáli, Ivan
Upozornenie na narušenie celistvosti, konzistentnosti prístupu k scenáru reformy, na ohrozenie celého reformného procesu. Za makroekonomickú prioritu sa považuje blokovanie inflačného procesu, ktorému sa podriaďujú všetky makroekonomické ciele a ktoré je založené na reštriktívnej menovej a finančnej politike. Vysoké daňové zaťaženie podnikov znemožňuje realizovať adaptačno-rozvojové úlohy a ohrozuje ekonomický rast.