Minulost a současnost ekonomické reformy v ČSFR. - Šulc, Zdislav
Chronologický sled pokusov o prestavbu čsl. ekonomického mechanizmu od r. 1945. Rozbor podstaty ekonomických reforiem z 50. a 60. rokov. Centrálno-prídelový systém, tvorba a realizácia 5-ročných plánov. Zmena administratívno-direktívnych vzťahov na vzťahy založené na daňovom princípe. Pojem cenového mechanizmu.