Nelehká cesta nápravy křivd. Naturální restituce - první krok k privatizaci. - Rychetský, P.
Dve dimenzie reštitúcie: mravná a politická. Pri uplatňovaní princípov spravodlivosti je potrebné rešpektovať potreby ekonomiky a dopady na jednotlivého občana. Zdôvodnenie prečo časovou hranicou reštitúcií je rok 1948 a prečo sa odškodnenie nevyplatí všetkým občanom, ktorí opustili republiku od r. 1948.