Proč, k čemu a jak privatizovat? - Jirásek, J.
Názory dvoch amerických odborníkov na otázky odštátnenia a privatizácie. Podmienky úspechu zoštátnených podnikov v Rakúsku. Nerovnaký podiel štátneho a verejného sektoru v jednotlivých rozvinutých krajinách. S privatizáciou súvisí vytvorenie kapitálového trhu. Formy a možnosti vykonávania privatizácie.