Surov put do blagostanja. - Mitrovic, M.
Udalosti vo východnej Európe dokazujú, že len súkromné vlastníctvo dokáže byť rozhodujúcou podmienkou fungujúceho hospodárstva. Privatizácia v NDR, Poľsku, Maďarsku a v Juhoslávii. Situácia je tam katastrofálna: nerentabilné podniky, korupcia, rozkrádanie. Na základe lacných surovín zo ZSSR vybudovali plýtvajúcu výrobu. Vôbec si nevšímali vysoko efektívne fínské hospodárstvo.