Třetí cesta - sociální tržní hospodářství. - Schlecht, O.
V čom spočíva sociálny aspekt trhového hospodárstva. Nemožnosť spájania socialistického plánovaného hospodárstva s trhovým hospodárstvom. Koordinácia trhu je prvoradým problémom realizácie sociálneho trhového hospodárstva. Súčasti trhového hospodárstva (súťaž vo výkonoch, sociálne zabezpečenie a sociálny konsenzus, demokratický právny štát, otvorená spoločnosť).